VVP Streekavond

Vanuit het Samenwerkingsverband Vrijzinnig Westland wordt op donderdag 20 oktober 2022 om 20.00 uur de halfjaarlijkse streekavond georganiseerd, deze keer in de Oude Kerk door VVP Naaldwijk

Verhalenvertelster Pauline Seebregts geeft de voorstelling ‘Rijk van het hart’: een tweeluik over de ongewone tijd waarin we leven. De wereld wordt uitgedaagd. Het land is verdeeld. De mensen zijn verdeeld. Er is angst voor ziekten, aanslagen en ‘de ander’. Wie ben jij en wie wil je zijn als het erop aankomt? De koning in het ene rijk regeert maar weet eigenlijk ook niet meer precies waar hij mee bezig is en heerst vanuit angst en controle. De koningin uit het andere rijk heeft zich teruggetrokken achter de ijzeren poorten van haar paleis. Ze is vergeten waar de sleutels zijn. Tot het moment dat beiden zich ergens vaag herinneren dat er een plek moet zijn waar het vredig en rustig is. Die plek waar alles nog ongeschonden en heel is. Hoe kom je daar en wat is een koninklijke weg? Een voorstelling die niet alleen maar raakt aan de wereld buiten ons maar ook metafoor is voor ons hoe we ons bewegen in ons eigen innerlijke rijk.

De toegang is gratig. Ook als u geen VVP-lid bent, bent u van harte welkom!

Reünie Oude Kerk 30 oktober

Het Jubileumjaar 2022/2023 van de Oude Kerk is in volle hevigheid losgebarsten! Tal van activiteiten en ontmoetingen zijn er al geweest en nog veel meer staan er op het programma. Een groot evenement wordt de reünie op zondag 30 oktober. Mensen die zich verbonden voel(d)en nu én vroeger met de Oude Kerk zijn van harte welkom op deze feestelijke dag in deze kerk.

We beginnen met een toepasselijke kerkdienst om 10.00 uur, aansluitend is er de gelegenheid om in woord en beeld herinneringen op te halen (neem vooral foto’s van vroeger mee!) en rond 12.00 uur is er de lunch waarna er om 13.00 uur een ludieke afsluiting is tot 13.30 uur. Wie dan nog wil blijven napraten, na het officiële programma, kan dat gerust doen. U kunt er trouwens ook voor kiezen om een gedeelte van het programma mee te maken.

We ontmoeten u graag op 30 oktober. Als u mee wilt doen met de lunch, wilt u zich dan opgeven bij de scriba van de kerkenraad via scriba@oudekerk-naaldwijk.nl., dit om te weten hoeveel inkopen  we moeten doen.

Van harte welkom!

Ds. Neeltje Reijnders