Hervormde Gemeente Oude Kerk Naaldwijk

 

Laatste update 19 juli 2014


Werkgroep Oude Kerk & Duurzaamheid
Een dagje zonder vlees
Wist u dat u door één avond geen vlees te eten u net zoveel CO2 bespaart als met een hele week geen auto rijden? Meer informatie www.eatgreen.nl.

Welkom! op de internetsite van de Hervormde Gemeente Oude Kerk Naaldwijk.


Op deze website vindt u in het menu bovenaan alle informatie over de activiteiten en wat haar beweegt (Vademecum II) van de gemeente onder ‘De Gemeente’ en over ‘de restauratie en herinrichting’ van de Oude Kerk onder Het Kerkgebouw.

Iedereen is van harte welkom bij de bijeenkomsten, soms is aanmelden nodig informatie hierover vindt u op de betreffende pagina's. Tot ziens.

Van de Oude Kerk Naaldwijk kunt u de volgende twee onderwerpen op de Regionale Internet TV bekijken.

Pinkstercantatedienst 2012 Johan Sebastian Bach

De Hervormde Gemeente Oude Kerk Naaldwijk heeft enkele malen per jaar een cantatedienst. De cantatedienst van 20 mei 2012 is live geregisteerd door de RITV.

Het betreft de Cantate 174 “Ich liebe den Höchsten von ganzem Gemüte” van J.S. Bach, o.l.v. Gerard Bal, de cantor-organist van de Oude Kerk Naaldwijk.

Klik <hier..> om de cantatedienst te zien en te beluisteren.


Koorstoel

Op de website van de RITV staat een leuk filmpje over de replica van onze historisch dekenstoel. Klik op <dekenstoel>.

Herdenking sterfdag J.S. Bach unieke Westlandse traditie


De muzikale zonen van vader Johann


Op maandag 28 juli wordt er voor het eerst in het Westland een concert gegeven specifiek met werken van de vier muzikale zonen van Johann Sebastian Bach. Composities van zowel vader als zonen staan dan – op Bachs sterfdag – centraal in een concert in de Oude kerk aan het Wilhelminaplein in Naaldwijk. Aanvang om 20.15 uur; entree € 6.


Uitvoerenden zijn de Westlandse organist/klavecinist Gerard Bal en zijn vrouw Lia (dwarsfluit); hun zoon Gilbert registreert. Columnist Rien van den Anker vertelt het verhaal 'Bach en zijn zonen'. In het programmaboekje worden uitgebreid de verschillen tussen de uitgevoerde werken toegelicht.

<Lees meer...>

Nationale Zomerbloemententoonstelling

28 tot en met 31 augustus 2014 in de Oude Kerk Naaldwijk

Voor de 29e editie van de Nationale Zomerbloemententoonstelling is gekozen voor het thema ‘Kroonjuwelen’. "Zoals kroonjuwelen aan het koningschap verbonden zijn, zo zijn zomerbloemen de kroonjuwelen van het Nederlandse bloemenassortiment". Met dit thema hoopt de organisatie een instrument in handen te hebben om de zomerbloem op koninklijke wijze in beeld te brengen.

<Lees meer...>

Lia en Gerard Bal concerteren met een programma 'Bach en Zonen' in de Oude Kerk Naaldwijk. Foto: Prada.