Hervormde Gemeente Oude Kerk Naaldwijk

 

update  16 juli 2017


Werkgroep Oude Kerk & Duurzaamheid
Een dagje zonder vlees
Wist u dat u door één avond geen vlees te eten u net zoveel CO2 bespaart als met een hele week geen auto rijden? Meer informatie www.eatgreen.nl.

Welkom! op de internetsite van de Hervormde Gemeente Oude Kerk Naaldwijk.


Op deze website vindt u in het menu bovenaan alle informatie over de activiteiten en wat haar beweegt (Vademecum II) van de gemeente onder ‘De Gemeente’ en over ‘de restauratie en herinrichting’ van de Oude Kerk onder Het Kerkgebouw.

Iedereen is van harte welkom bij de bijeenkomsten, soms is aanmelden nodig informatie hierover vindt u op de betreffende pagina's. Tot ziens.

Van de Oude Kerk Naaldwijk kunt u de volgende twee onderwerpen op de Regionale Internet TV bekijken.

Pinkstercantatedienst 2012 Johan Sebastian Bach

De Hervormde Gemeente Oude Kerk Naaldwijk heeft enkele malen per jaar een cantatedienst. De cantatedienst van 20 mei 2012 is live geregisteerd door de RITV.

Het betreft de Cantate 174 “Ich liebe den Höchsten von ganzem Gemüte” van J.S. Bach, o.l.v. Gerard Bal, de cantor-organist van de Oude Kerk Naaldwijk.

Klik <hier..> om de cantatedienst te zien en te beluisteren.


Koorstoel

Op de website van de RITV staat een leuk filmpje over de replica van onze historisch dekenstoel. Klik op <dekenstoel>.

Kerkdiensten Oude Kerkzondag 9 juli 10.00 uur

ds. J.H. Meijer, ‘s-Gravenzande


zondag 16 juli 10.00 uur

ds. Hans le Grand, Hilversum


zondag 23 juli 10.00 uur

ds. Lisette van Buuren, Rheden


zondag 30 juli 10.00 uur

ds. Liesbeth Kromhout, Leidschendam


zondag 6 augustus 10.00 uur

ds. Carel v.d. Meij (kanselruil)


zondag 13 augustus 10.00 uur

ds. Niek Smit

Agenda Oude Kerk


28 juli

Sterfdagconcert Bach al bijna 45 jaar Westlandse traditie


De
fantasieën van Johann Sebastian


Op vrijdag 28 juli is in de prachtige Oude Kerk aan het Wilhelminaplein te Naaldwijk het traditionele jaarlijkse Bachconcert. Die dag is het 267 jaar geleden dat deze Duitse componist op 65-jarige leeftijd overleed.

<Lees meer....>


29 en 30 september

Curiosamarkt Oude Kerk Naaldwijk

Op 29 en 30 september aanstaande wordt de jaarlijkse Curiosamarkt weer georganiseerd. Er zijn die dagen veel enthousiaste vrijwilligers in touw. De voorbereidingen in de aanloop naar de Curiosamarkt worden getroffen door de commissie Curiosamarkt. Deze commissie bestaat uit Deo Wiskerke, Wout de Bloois, Jolijn v.d. Ende, Erik Knoppert, Arie van Spronsen, Willem Karel Nowee en Marlies Boekestein. Als u spullen wilt aanbieden, kunt u zich wenden tot Deo Wiskerke, tel. 0174-629628. De loten voor de Grote Verloting zijn gedrukt en de eerste boekjes zijn reeds verspreid. Wilt u ook meedingen naar de dames- én herenfiets of dinerbon of … , dan kunt u één van de commissieleden aanschieten. Bellen kan natuurlijk ook: op de dag naar 06-24622335 (Arie van Spronsen) en ’s avonds naar 0174-626662 (Jolijn vd Ende).

Op vrijdagmiddag 29 september gaan de deuren van de kerk aan het Wilhelminaplein om 15.00 uur open voor het publiek tot 21.00 uur ’s avonds (met een pauze van 18.00 – 19.00 uur). Zaterdag 30 september: 11.00 – 16.00 uur. In de sfeervolle ambiance van de Oude Kerk kunt u naar hartenlust snuffelen tussen de uiteenlopende snuisterijen, meubels, vintage, elektronica, serviesgoed, boeken, platen, speelgoed, kleding, schilderijen, etc. Gebruikte maar prima goederen voor een zacht prijsje op de kop tikken, wat wil je nog meer! Daarnaast kunt u een kansje wagen bij de fietsverloting of een envelop trekken in de populaire bakkersstand. Bij vertrek mag u zichzelf in de bloemenstand nog trakteren op een gezellig boeketje of plantje. De toegang is gratis. Graag tot ziens op de Curiosamarkt!


 

Unieke kans zing mee met J.S. Bach


Wilt u ook een keer meezingen bij een cantate van J.S. Bach? Dat kan dit jaar bij de cantate “Ein feste Burg ist unser Gott”, die wordt uitgevoerd op zondag 29 oktober 2017 in de Oude Kerk.

In deze cantatedienst op 29 oktober a.s. wordt 500 jaar reformatie herdacht, waarbij ds. Eibert Kok de voorganger is. Er wordt eenmalig een projectkoor gevormd om speciaal deze cantate, dé Bachcantate van de reformatie, uit te voeren. Gerard Bal, de cantor-organist van de Oude Kerk, is de dirigent. De repetities zijn op zaterdagmorgen in de Oude Kerk. Het West-Nederlands Bach Orkest zal de begeleiding verzorgen. Als u aan dit project wilt meedoen kunt u informatie vragen en zich opgeven via bbv@pkn-naaldwijk.nl

Laat deze unieke kans u niet voorbijgaan!!!

 

OPENSTELLING 'OUDE KERK' NAALDWIJK.

Bijna het gehele jaar door is de Oude Kerk  aan het Wilhelminaplein open voor bezichtiging op:

woensdag van 11.00 – 16.00 uur 

zaterdag van 14.00 – 16.00 uur

  1.                    <Lees meer...>