Hervormde Gemeente Oude Kerk Naaldwijk

Laatste update 14 mei 2015

Werkgroep Oude Kerk & Duurzaamheid
Een dagje zonder vlees
Wist u dat u door één avond geen vlees te eten u net zoveel CO2 bespaart als met een hele week geen auto rijden? Meer informatie www.eatgreen.nl.

Welkom! op de internetsite van de Hervormde Gemeente Oude Kerk Naaldwijk.

Op deze website vindt u in het menu bovenaan alle informatie over de activiteiten en wat haar beweegt (Vademecum II) van de gemeente onder ‘De Gemeente’ en over ‘de restauratie en herinrichting’ van de Oude Kerk onder Het Kerkgebouw.

Iedereen is van harte welkom bij de bijeenkomsten, soms is aanmelden nodig informatie hierover vindt u op de betreffende pagina's. Tot ziens.

Van de Oude Kerk Naaldwijk kunt u de volgende twee onderwerpen op de Regionale Internet TV bekijken.

Pinkstercantatedienst 2012 Johan Sebastian Bach

De Hervormde Gemeente Oude Kerk Naaldwijk heeft enkele malen per jaar een cantatedienst. De cantatedienst van 20 mei 2012 is live geregisteerd door de RITV.

Het betreft de Cantate 174 “Ich liebe den Höchsten von ganzem Gemüte” van J.S. Bach, o.l.v. Gerard Bal, de cantor-organist van de Oude Kerk Naaldwijk.

Klik <hier..> om de cantatedienst te zien en te beluisteren.

Koorstoel

Op de website van de RITV staat een leuk filmpje over de replica van onze historisch dekenstoel. Klik op <dekenstoel>.

Foto albums

Er zijn nieuwe foto albums toegevoegd met o.a. nieuwe aanwinsten in het Kerkarchief.

startzondag 2014 en het opzetten van de windvaan in oktober 2014, etc.

< zie meer....>

De Oude Kerk Naaldwijk huren ? Wat zijn de mogelijkheden.

BEZINNING●BELEVING ●VERDIEPING

Wer mich liebet, der wird mein Wort halten (BWV59)

Dit is de cantate die zal worden uitgevoerd in de dienst op Eerste Pinksterdag. Deze cantate componeerde Johann Sebastian Bach voor de Eerste Pinksterdag 1723 of 1724. Het muziekstuk wordt uitgevoerd door de Cantorij van de Oude Kerk, vocale en instrumentale solisten en een Bachensemble o.l.v. Gerard Bal. Zondag 24 mei 2015 in de Oude Kerk om 10.00 uur.

‘Nieuw licht over de aarde’

Concert door het koor voor Nieuwe Nederlandse Religieuze Muziek uit Amsterdam onder leiding van de bekende componist en dirigent Antoine Oomen. Roland Aalbers aan de vleugel staat garant voor muzikaal en virtuoos pianospel. Het programma bestaat o.a. uit nieuwe psalmvertalingen en een nieuwe zetting van Het Zonnelied naar Franciscus van Assisi. Het geheel zal op CD worden opgenomen. Koorconcert op zondag 31 mei 2015 in de Oude Kerk om 16.00 uur. De toegang is gratis, het tekstboekje kost

€ 1,-.