Hervormde Gemeente Oude Kerk Naaldwijk

 

Laatste update 23 april 2015


Werkgroep Oude Kerk & Duurzaamheid
Een dagje zonder vlees
Wist u dat u door één avond geen vlees te eten u net zoveel CO2 bespaart als met een hele week geen auto rijden? Meer informatie www.eatgreen.nl.

Welkom! op de internetsite van de Hervormde Gemeente Oude Kerk Naaldwijk.


Op deze website vindt u in het menu bovenaan alle informatie over de activiteiten en wat haar beweegt (Vademecum II) van de gemeente onder ‘De Gemeente’ en over ‘de restauratie en herinrichting’ van de Oude Kerk onder Het Kerkgebouw.

Iedereen is van harte welkom bij de bijeenkomsten, soms is aanmelden nodig informatie hierover vindt u op de betreffende pagina's. Tot ziens.

Van de Oude Kerk Naaldwijk kunt u de volgende twee onderwerpen op de Regionale Internet TV bekijken.

Pinkstercantatedienst 2012 Johan Sebastian Bach

De Hervormde Gemeente Oude Kerk Naaldwijk heeft enkele malen per jaar een cantatedienst. De cantatedienst van 20 mei 2012 is live geregisteerd door de RITV.

Het betreft de Cantate 174 “Ich liebe den Höchsten von ganzem Gemüte” van J.S. Bach, o.l.v. Gerard Bal, de cantor-organist van de Oude Kerk Naaldwijk.

Klik <hier..> om de cantatedienst te zien en te beluisteren.


Koorstoel

Op de website van de RITV staat een leuk filmpje over de replica van onze historisch dekenstoel. Klik op <dekenstoel>.

Foto albums

Er zijn nieuwe foto albums toegevoegd met o.a. nieuwe aanwinsten in het Kerkarchief.

startzondag 2014 en het opzetten van de windvaan in oktober 2014, etc.

< zie meer....>

De Oude Kerk Naaldwijk huren ? Wat zijn de mogelijkheden.

< Lees meer....>

BEZINNING●BELEVING ●VERDIEPING


De taal van Olivier Messiaen

Olivier Messiaen was een van de belangrijkste en invloedrijkste componisten van de twintigste eeuw. Zijn onconventionele werk is sterk beïnvloed door het rooms-katholieke geloof. Hij heeft een persoonlijke muzikale taal die hij uiteenzette in zijn Technique de mon langage musical. Daarin zijn vooral harmonische, melodische en ritmische vernieuwingen te onderscheiden. Gerard Bal vertelt deze avond over de muzikale taal van Messiaen en licht dit toe aan de hand van voorbeelden uit zijn enorme oeuvre, o.a. ook door de uitvoering van diens Apparition de l’église éternelle (Verschijning van de eeuwige Kerk). Op dinsdag 21 april 2015 om 20.00 uur in de Oude Kerk.

CONCERT OLIVIER MESSIAEN

zondag 3 mei; 16.00 uur; Oude Kerk


Een studentenensemble van Codarts in Rotterdam voert twee werken uit van Olivier Messiaen, t.w. Thème et Variations (1932) voor viool en piano en Quatuor pour la fin du temps (1941), voor klarinet, viool, violoncello en piano.