Hervormde Gemeente Oude Kerk Naaldwijk

update  21 mei 2017

Werkgroep Oude Kerk & Duurzaamheid
Een dagje zonder vlees
Wist u dat u door één avond geen vlees te eten u net zoveel CO2 bespaart als met een hele week geen auto rijden? Meer informatie www.eatgreen.nl.

Welkom! op de internetsite van de Hervormde Gemeente Oude Kerk Naaldwijk.

Op deze website vindt u in het menu bovenaan alle informatie over de activiteiten en wat haar beweegt (Vademecum II) van de gemeente onder ‘De Gemeente’ en over ‘de restauratie en herinrichting’ van de Oude Kerk onder Het Kerkgebouw.

Iedereen is van harte welkom bij de bijeenkomsten, soms is aanmelden nodig informatie hierover vindt u op de betreffende pagina's. Tot ziens.

Van de Oude Kerk Naaldwijk kunt u de volgende twee onderwerpen op de Regionale Internet TV bekijken.

Pinkstercantatedienst 2012 Johan Sebastian Bach

De Hervormde Gemeente Oude Kerk Naaldwijk heeft enkele malen per jaar een cantatedienst. De cantatedienst van 20 mei 2012 is live geregisteerd door de RITV.

Het betreft de Cantate 174 “Ich liebe den Höchsten von ganzem Gemüte” van J.S. Bach, o.l.v. Gerard Bal, de cantor-organist van de Oude Kerk Naaldwijk.

Klik <hier..> om de cantatedienst te zien en te beluisteren.

Koorstoel

Op de website van de RITV staat een leuk filmpje over de replica van onze historisch dekenstoel. Klik op <dekenstoel>.

Kerkdiensten Oude Kerk

zondag 28 mei

ds. Carel v.d. Meij, kanselruil, doopdienst

zondag 4 juni

Eerste Pinksterdag, ds. Niek Smit,

Jeugdkerk en Kinderkring. Na de dienst koffiedrinken

zondag 11 juni

ds. G. Cnossen uit Apeldoorn

zondag 18 juni
ds. Niek Smit

afscheid kinderkring

zondag 25 juni

ds. Niek Smit        Westerhonkdienst

Agenda Oude Kerk

Vesperplus met dans in de Oude Kerk Naaldwijk

Dansen in de kerk? Jazeker! Op 21 mei is er om 19.00 uur in de Oude Kerk aan het Wilhelminaplein in Naaldwijk een bijzonder Vesperplus-viering. In die viering staat de dans centraal. Het gaat om de dans als een bijzondere manier om uitdrukking te geven aan wat in je leeft. In de kerk vieren we dat we leven in het licht van geloof, hoop en liefde. Dat kun je uitdrukken in woorden en muziek. Maar ook in dans. Heel ons leven staat in het teken van het geloof. Daar hoort ook ons lichaam bij. Dus om iets te ervaren van de religieuze zeggingskracht van de dans hoef je niet als toerist helemaal naar Bali. Je kunt ook naar de vesperplus-viering in de Oude Kerk komen. Voorganger is ds. Susanne de Jong-Tennekes, die veel ervaring heeft in het begeleiden van religieuze dans. Er wordt gedanst door een kleine voorbereidingsgroep. En wie weet komt u ook wel in beweging. Iedereen is hartelijk welkom! De toegang is uiteraard gratis. Van harte aanbevolen!

OPENSTELLING 'OUDE KERK' NAALDWIJK.

Bijna het gehele jaar door is de Oude Kerk  aan het Wilhelminaplein open voor bezichtiging op:

woensdag van 11.00 – 16.00 uur

zaterdag van 14.00 – 16.00 uur

1.                    <Lees meer...>

Vespers en VespersPlus
                2016 - 2017

Voor de folder klik

Vespers en VespersPlus .pdf

Unieke kans zing mee met J.S. Bach

Wilt u ook een keer meezingen bij een cantate van J.S. Bach? Dat kan dit jaar bij de cantate “Ein feste Burg ist unser Gott”, die wordt uitgevoerd op zondag 29 oktober 2017 in de Oude Kerk.

In deze cantatedienst op 29 oktober a.s. wordt 500 jaar reformatie herdacht, waarbij ds. Eibert Kok de voorganger is. Er wordt eenmalig een projectkoor gevormd om speciaal deze cantate, dé Bachcantate van de reformatie, uit te voeren. Gerard Bal, de cantor-organist van de Oude Kerk, is de dirigent. De repetities zijn op zaterdagmorgen in de Oude Kerk. Het West-Nederlands Bach Orkest zal de begeleiding verzorgen. Als u aan dit project wilt meedoen kunt u informatie vragen en zich opgeven via bbv@pkn-naaldwijk.nl

Laat deze unieke kans u niet voorbijgaan!!!

Foto inpressie Dodenherdenking 4 mei 2017 in de Oude Kerk Naaldwijk.

Zie <hier>