Hervormde Gemeente Oude Kerk Naaldwijk

Laatste update 11 mei 2016

Werkgroep Oude Kerk & Duurzaamheid
Een dagje zonder vlees
Wist u dat u door één avond geen vlees te eten u net zoveel CO2 bespaart als met een hele week geen auto rijden? Meer informatie www.eatgreen.nl.

Welkom! op de internetsite van de Hervormde Gemeente Oude Kerk Naaldwijk.

Op deze website vindt u in het menu bovenaan alle informatie over de activiteiten en wat haar beweegt (Vademecum II) van de gemeente onder ‘De Gemeente’ en over ‘de restauratie en herinrichting’ van de Oude Kerk onder Het Kerkgebouw.

Iedereen is van harte welkom bij de bijeenkomsten, soms is aanmelden nodig informatie hierover vindt u op de betreffende pagina's. Tot ziens.

Van de Oude Kerk Naaldwijk kunt u de volgende twee onderwerpen op de Regionale Internet TV bekijken.

Pinkstercantatedienst 2012 Johan Sebastian Bach

De Hervormde Gemeente Oude Kerk Naaldwijk heeft enkele malen per jaar een cantatedienst. De cantatedienst van 20 mei 2012 is live geregisteerd door de RITV.

Het betreft de Cantate 174 “Ich liebe den Höchsten von ganzem Gemüte” van J.S. Bach, o.l.v. Gerard Bal, de cantor-organist van de Oude Kerk Naaldwijk.

Klik <hier..> om de cantatedienst te zien en te beluisteren.

Koorstoel

Op de website van de RITV staat een leuk filmpje over de replica van onze historisch dekenstoel. Klik op <dekenstoel>.

Kerkdiensten Oude Kerk

zondag 15 mei 10.00

Oecumenische dienst op het Wilhelminaplein

zondag 22 mei 10.00

zondag 29 mei 10.00

ds. Niek Smit dienst van Schrift en Tafel

zondag 5 juni 10.00

ds. Peiter Terpstra uit Heemstede

zondag 12 juni 10.00

ds. Niek Smit einddienst Jeugdkerk

zondag 19 juni 10.00

Vesperplus 19.00

zondag 26 juni 10.00

Agenda Oude Kerk

Momenteel geen agendapunten

OPENSTELLING 'OUDE KERK' NAALDWIJK.

Bijna het gehele jaar door is de Oude Kerk  aan het Wilhelminaplein open voor bezichtiging op:

woensdag van 11.00 – 16.00 uur

zaterdag van 14.00 – 16.00 uur

1.                    <Lees meer...>

BEZINNING●BELEVING ●VERDIEPING

29 maart tot en met 19 mei 2016

Onderweg naar Pinksteren

Expositie van Hannelieke van de Beek

<Lees hier>

Het volledige programma <Lees hier>

OUDE KERK NAALDWIJK TIJDENS DE FEESTWEEK

Decennialang was tijdens de Naaldwijkse feestweek de Oude Kerk aan het Wilhelminaplein in gebruik door de Nationale bloemententoonstelling. De Stichting die dit evenement organiseert heeft besloten die bloemententoonstelling enkele weken later te organiseren (van 8 – 11 september). Dit betekent dat de Oude Kerk tijdens de feestweek beschikbaar is voor iets anders. Duizenden mensen, ook van buiten de regio zijn gewend om tijdens de jaarlijkse feestweek naar Naaldwijk te komen en ook om de Oude Kerk binnen te lopen. De Oude Kerk Naaldwijk heeft een groot vrij indeelbaar vloeroppervlak en biedt een fantastische ambiance voor bijeenkomsten van velerlei aard. Op zondag moet de kerk wel weer beschikbaar zijn voor de kerkdiensten. Week 33, dus van maandag 15 t/m zaterdag 20 augustus 2016 is de feestweek en de Oude Kerk is nu nog vrij. De Stichting Vrienden van de Oude Kerk zou graag in contact komen met belangstellenden die het kerkgebouw in deze week op de één of andere manier willen gebruiken. Voor informatie : via mail: verhuur@oudekerk-naaldwijk.nl