Hervormde Gemeente Oude Kerk Naaldwijk

update  6 april 2018

Werkgroep Oude Kerk & Duurzaamheid
Een dagje zonder vlees
Wist u dat u door één avond geen vlees te eten u net zoveel CO2 bespaart als met een hele week geen auto rijden? Meer informatie www.eatgreen.nl.

Welkom! op de internetsite van de Hervormde Gemeente Oude Kerk Naaldwijk.

Op deze website vindt u in het menu bovenaan alle informatie over de activiteiten en wat haar beweegt (Vademecum II) van de gemeente onder ‘De Gemeente’ en over ‘de restauratie en herinrichting’ van de Oude Kerk onder Het Kerkgebouw.

Iedereen is van harte welkom bij de bijeenkomsten, soms is aanmelden nodig informatie hierover vindt u op de betreffende pagina's. Tot ziens.

Kerkdiensten Oude Kerk

Zondag 8 april

10.00 uur: ds Harry Schram, Baarn, Jeugdkerk

19.00 uur: zie Ontmoetingskerk

Zondag 15 april

10.00 uur: ds Niek Smit, Bachcantate BWV 98,Was Gott tut, das ist wohlgetan”, o.l.v. Jos Vranken; Kinderkring

19.00 uur: Vesperplus, voorg.: Rianne de Zeeuw; beeldende kunst van Jeltje Hoogenkamp en dichtkunst van Ida Gerhardt, Psalm 33

Zondag 22 april

10.00 uur: ds Niek Smit,

19.00 uur: Liedboek Sessions, samen zingen van en luisteren naar nieuwe liederen.

OPENSTELLING 'OUDE KERK' NAALDWIJK.

Bijna het gehele jaar door is de Oude Kerk  aan het Wilhelminaplein open voor bezichtiging op:

woensdag van 11.00 – 16.00 uur

zaterdag van 14.00 – 16.00 uur

1.                    <Lees meer...>

Agenda Oude Kerk

zondagochtend 15 april

CANTATEDIENST MET CANTATE 98 VAN BACH IN OUDE KERK NAALDWIJK

Op zondag 15 april a.s. wordt ’s morgens om 10.00 uur in de Oude Kerk aan het Wilhelminaplein te Naaldwijk een cantate van Joh. Seb. Bach ten gehore gebracht. Uitgevoerd zal worden de cantate 98 “Was Gott tut, das ist wohlgetan” en de uitvoerenden zijn: Yvonne de Bruin (sopraan), Elly Peeters-Heuchemer (alt), Alexander Prins (tenor), Erik Bleichrodt (bas), het liturgisch koor “Cantate Domino”, het West-Nederlands  Bach-Orkest en Gerard Bal (cantor-organist van de Oude Kerk), orgel. De algehele muzikale leiding is in handen van Jos Vranken uit Poeldijk.

Deze cantate werd door Bach gecomponeerd om uitgevoerd te worden op zondag 10 novem-ber 1726. Uitgangspunt is dat de gelovige erop mag vertrouwen dat zijn gebed om redding gehoor vindt. De cantate is heel intiem van sfeer met een karakter van kamermuziek. Het is een van de kortste cantates en heeft als vorm een koraalcantate, waarbij het slotkoraal ontbreekt. Na het openingskoor volgen twee aria’s en twee recitatieven. Het slotkoraal is wellicht zoekgeraakt en daarvoor in de plaats klinkt nu het slotkoraal uit cantate BWV 12. Voorganger in de dienst is ds. N.C. Smit, de predikant van de Oude Kerk Naaldwijk.

De liturgie van de dienst zal zoveel mogelijk de structuur hebben van de kerkdienst zoals bij J.S. Bach in Leipzig gebruikelijk was. U wordt voor deze dienst van harte uitgenodigd. De toegang is gratis en er is een collecte aan de uitgang ter bestrijding van de kosten. Ten zeerste aanbevolen!!